KİMYA BÖLÜMÜ 2020-2021 GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI

Afyon Kocatepe Üniversitesi

2020-2021 Güz Dönemi

Vize, Final ve Bütünleme Sınavları ile İlgili Duyuru

Üniversitemiz senatosunun aldığı karar gereği bu dönem yapılacak sınavlar online-süreli olarak gerçekleştirilecektir (Salgının seyrine göre final-bütünleme sınav şekli değişebilir). Online sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

• Vize sınavları 21-29 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında derslere ara verilecektir.
  • Her birim kendi sınav programını hazırlayacak ve birim web sayfasında duyuracaktır. Ayrıca dersi yürüten öğretim elemanları vizeden önceki son derslerinde ölçme şekline ilişkin açıklama yapacaklardır.
  • Sınavlara ilan edilen sınav saatinden itibaren en geç 15 dakika içinde giriş yapılması gerekmektedir. Sınav süresi ve soru sayısı öğretim elemanı tarafından belirlenecek ve sınav başlangıcındaki açıklama kısmında duyurulacaktır.
  • Sınavlara cep telefonu-tablet yerine masaüstü-dizüstü bilgisayardan girilmesi tavsiye edilmektedir.
  • Öğretim elemanları dersin özelliğine ve yapısına göre sınav sırasında çoktan seçmeli test, kısa-uzun cevaplı açık uçlu soru, eşleştirme, boşluk doldurma, doğru-yanlış vb. ölçme tekniklerini kullanabilecektir.
  • Online sınav sırasında sorularda geriye dönüşe izin verilmeyecektir. Soru mutlaka o esnada cevaplandırılmalıdır. Bu sebeple işaretlemeden geçilen sorular “BOŞ” kabul edilecektir.
  • Sınav sırasında öğrencinin bir dosya yüklemesi (docx, pdf, jpg, png, vb.) gerekiyorsa, sınav “Sınav-Dosya yükleme” bağlantısı şeklinde oluşturulacaktır ve dosya yükleme dersle ilgili bu bölümden yapılacaktır. Birden fazla dosya yüklenmesi gerektiğinde, bu dosyaların sıkıştırılarak tek dosya haline getirilmesi gerekmektedir. Sınavla ilgili son yükleme tarih ve saatine özellikle dikkat edilmelidir.
  • Sınav güvenliğini ihlal edecek davranışlarda bulunduğu tespit edilen öğrenciler hakkında “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” kapsamında gerekli işlemler yapılacak ve öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Sınavlarla ilgili itirazlar öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü birime yapılacak ve birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanacaktır.
  • Sistem ve sınavlarla ilgili yardım dokümanları ve videoları “akuzem.aku.edu.tr” adresinde “Yardım Doküman ve Videoları” bölümünde bulunmaktadır.
10 Kasım 2020, Salı 427 kez görüntülendi