“25 Mayıs Etik Günü ve 25-31 Mayıs Etik Haftası” kapsamında bölümümüz lisans öğrencileri ve öğretim üyelerimizin katılımı ile 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 13.00’da Zoom üzerinden Prof. Dr. Aysel BÜYÜKSAĞİŞ’in sunumuyla “Mesleki Etik” konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

 

Prof. Dr. Aysel BÜYÜKSAĞİŞ mesleki etik kavramının, mesleki uygulamaların adalet, hakkaniyet, dürüstlük gibi kavramları temel alarak gerçekleşmesini sağladığını, bunu yaparken kendi özel yasalarını ortaya koyduğunu, bu özel yasaların meslek yaşamını daha iyi anlamaya ve denetlemeye katkıda bulunduğundan bahsetmiştir. Mesleki bir görevi yerine getirirken meslek etiğine uygun davranmanın doğabilecek zarar ve diğer sorunları ortaya çıkmadan önleyebileceğinden bahsedilmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Aysel BÜYÜKSAĞİŞ etik ilkelerin amacının, mesleki uygulamaların niteliğini artırmak olduğundan bahsetmiştir.

 

Etkinliğe katılım sağlayan tüm lisans öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize teşekkür eder, Etik Günü ve Haftası’nı kutlarız. 

 

28 Mayıs 2023, Pazar 140 kez görüntülendi