16.11.2023 Perşembe günü Saat 11:00’ da Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından, Fen Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, Fen Edebiyat Fakültesi Erdal Akar konferans salonunda “Lisansüstü Eğitimin Önemi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Fakülte öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıya Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bekir YALÇIN, Dekan Yardımcısı Prof Dr. Erdinç DÜNDAR, Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü TORTOP, Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer HAZMAN, Matematik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ,  Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet SERTESER,  ve Bölüm Başkan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve Fen Bilimleri Enstitü Sekreteri Abdullah KILINÇER katılmıştır. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK açılış konuşmasında, yoğun katılımın olduğu bu bilgilendirme toplantısının öğrencilerimizin lisansüstü eğitim hedeflerini koymada yarar sağlayacağını ifade ederek Enstitü yönetimine teşekkür etti.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir YALÇIN katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  lisansüstü eğitimle nitelikli araştırmacı ve araştırma sayısında artışın sağlanabileceğini ve bunun ülkemizin gelişiminde önemli rol oynayacağını ve özellikle Fen ve Matematik alanlarında lisansüstü eğitimin, teknolojinin geliştirilebilmesi için gerekli teknik bilginin üretilmesinde anahtar role sahip olduğunu ifade etti.

Kimya, Matematik, Fizik, ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dallarından bu sene mezun olacak öğrencilere, sürdürülebilir gelişimleri ve kendi alanlarındaki bilgi potansiyellerini arttırabilmeleri için mezuniyetlerinden sonra üniversiteyle iletişimlerini koparmamaları ve üniversitemizde lisansüstü eğitime yönelmeleri tavsiye edilmiştir. Öğrencilerimizin, lisans eğitiminin 3. Sınıfından itibaren lisansüstü eğitim hedeflerinin olması için motivasyon çalışması başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Yalçın,  ülkemizin çoğu sektöründe önemli ilerleme kaydedildiği ancak bu ilerlemeyi daha ileri taşıyacak daha fazla araştırmacıya ve araştırmaya sahip olunması gerektiği ve bununda yolunun lisans eğitiminden sonra lisansüstü eğitim (yüksek lisans ve doktora) olduğunu vurgulamıştır. Lisansüstü eğitimle sağlanabilecek avantajların anlatıldığı seminerde, Prof. Dr. Bekir YALÇIN Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimi için gerekli olan şartları anlatarak AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı 24 Anabilim Dalı’nın akademik personel ve laboratuvar alt yapısının yeterli ve iyi olduğunu ifade etmiştir. Soru ve cevap bölümünün ardından seminer sona ermiştir.

Toplantıya katılım sağlayan başta tüm Kimya Bölümü Öğrencileri ile Öğretim Üyelerine teşekkür ederiz.

 

21 Kasım 2023, Salı 116 kez görüntülendi