Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Erdinç DÜNDAR, Dr. Öğr. Üyesi Hülya KAYMAK, Bölüm Başkanımız ve Bölümümüz Öğretim Üyeleri ile Veliler Katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Erdinç DÜNDAR, katılımcıları selamlayarak ve hoş geldiniz diyerek başladığı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Törenin devamında Kimya Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ömer HAZMAN tarafından konuşma gerçekleştirildi ve Dekan Yardımcımız ile Bölüm Başkanımız tarafından mezun öğrencilerin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini, kendilerini ve yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını tebrik etmesi ile dereceye giren öğrencilerin plaketlerinin ayrıca törene katılan tüm öğrencilerin diplomalarının takdimi ile tören devam etti. 

Törende mezunlar adına bir konuşma gerçekleştiren Bölüm Birincimiz Feyza EFİLOĞLUKazanılan bu başarıyı sadece bana ait değil sınıf arkadaşlarımın da birer başarısı olarak görmenizi istiyorum.  Birinciliği kazanmamda manevi destekleri eksik olmayan sevgili sınıf arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Üniversite hayatı, hepimiz için zorlukların, dönüm noktalarının yaşandığı bir eğitim yolculuğudur. Geride bıraktığımız dört yılın sonunda heybemize doldurduğumuz bilgi birikimleri, yaşadığımız hayat dersleri ile kendimizi geliştirdiğimiz bu yolda mesleğimiz için kazandığımız her bir değer bizler için çok kıymetlidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) “İlim Çin’de bile olsa gidin onu alın ifadesiyle ilim yolunu taçlandırmıştır. Bu çağda Çin’e gitmeye gerek duymadan her birimizi bu kutsal mekan içinde ilim ve bilimle donatma yolunda bize rehberlik eden başta bitirme tezi danışman hocam aynı zamanda bölüm başkanımız sayın Prof. Dr. Ömer HAZMAN hocama ve bölümümüzün kıymetli hocalarına iyi birer insan ve kimyager olarak yetişmemizde özverili gayretlerde bulunmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarak ellerinden öpüyorum.

Bugün bir üzüntüyü dile getirmeden buradan ayrılmak istemiyorum. Vatan demek atalarının miras bıraktığı topraklar uğrunda canını feda edecek kadar ülkene bağlılık duymaktır. Bizim rahatlıkla yaşayıp ama yine de serzenişte bulunduğumuz birçok temel ihtiyaçlarının ellerinden alınarak mahrum edildiği ve adaletsizce vatanlarından edilerek şehit olan Gazze’li kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mehmet Akif Ersoy’un şiirinde söylediği gibi “Yurdunu Allah’a bırak çık yola: Cenge! deyip çek ki vatan kurtula”. Peygamber efendimiz Hz. Muhammedin (sav) bize miras bıraktığı ve kutsal toprağımız olan Kudüs’ün bulunduğu Filistin’de yaşananlar bir ırk meselesi değil insanlık meselesidir. İnanıyorum ki bir gün yine içimizden bir Selahaddin Eyyubi çıkacak ve bu haklı davada muzafferiyet sağlayacaktır.

Sevgili arkadaşlarım! Hayat boyu yolumuz açık olsun. Hepimize mesleki hayatımızda başarılar diliyorum. Yaptığımız iş ne olursa olsun vicdanlı ve ahlaklı bireyler olarak her zaman en iyisini yapacağımıza eminim. Mezuniyetimiz kutlu olsun.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.   

Mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi. Tüm mezunlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyoruz.

 

 

25 Temmuz 2024, Perşembe 172 kez görüntülendi