Kimya

Dili  Türkçe
Bölüm Başkanı   Prof. Dr. Ömer HAZMAN
Süresi (Yıl)  4
Azami Süresi (Yıl)  7
Kontenjanı
Ek Kontenjanı
Staj Durumu  Var
Mezuniyet Ünvanı
ÖSYM Tipi  SAY
Tarihçe
Kimya Bölümü 2001 yılında kurulmuştur. Kimya Bölümü’nün amacı, eğitim verdiği öğrencilere kimyadaki yenilikçi gelişmeleri öğretirken, kişisel bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, sadece kimya alanında değil her alanda fark edilecekleri yüksek kaliteli bir eğitim ortamı sunmaktır. Bölümde Organik Kimya, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Fizikokimya, Biyokimya olmak üzere 5 anabilim dalı mevcuttur. Bu Anabilim dallarının yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur. Bölüm elemanları yurtiçi ve yurt dışındaki değişik üniversitelerden deneyim kazanarak bölümde çalışmalarını sürdürmektedirler.
Kazanılan Derece
Kimyager
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın ilgili alanından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil belgesine (YDS, YÖKDİL vb.) (Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen dil sınavlarının birinden) sahip olmaları ve ilgili anabilim dalı tarafından yapılan mülakattan geçerli notu almış olmaları koşuluyla Yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüzden lisans derecesini elde etmek için öğrencilerin, aldıkları tüm zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olarak en az 240 AKTS’yi tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2,0 olması gerekmektedir.
İstihdam Olanakları
Bölümümüz mezunları gıda, ilaç, cam, sabun, yağ, deterjan, yiyecek-içecek, demir ve çelik üreten özel veya kamu kurumlarının, araştırma, geliştirme ve/veya kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuvarlarında da çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Alınan her ders için dersin öğretim üyesi tarafından aşağıdaki değerlendirme notlarından biri verilir. Tabloda harf notları, katsayıları ve bunların yüzdelik karşılıkları görülmektedir.
13 Şubat 2017, Pazartesi 2959 kez görüntülendi